tisdag 7 april 2015

Röda rosor och mässing

Då var det vardag igen och jag har verkligen massor att göra efter att ha tagit lite ledigt i påsk. Men vilken underbar avslutning vi fick på påsken igår. Vädret på eftermiddagen visade sig från sin absolut bästa sida. Det var varmt och vindstilla och vi passade på att ha en riktigt trädgårdsdag. Rensade och klippte i parterrerna, 2 av 4 klara nu. Så härligt att se hur det spirar under alla gamla vissna perenner som klipps ned och slängs i säckar. En tur till tippen står på schemat denna vecka.

Mannen har skrapat bort all mossa mellan skarvarna på markteglet på våra tre terasser och så rollade vi på Grönfri för att få bort allt grönt på själva stenläggningen. Och det blev verkligen över förväntan. Det känns som nytt igen och nu längtar jag efter att göra rent och ställa ut trädgårdsmöblerna.

Trötta och lite stela i kroppen avslutade vi med att dra fram ett par stolar i kvällssolen framför orangeriet och där satt vi och tog ett glas vin och kände oss så nöjda med vårt dagsverke.

I vardagsrummet njuter jag just nu av vackra röda rosor i Klong-vasen. Röda rosor är ju faktiskt väldigt vackert. Så där stilrent och klassiskt. Dessa är köpta på ICA för trettionio riksdaler och kvalitén har varit super!

På en rund skifferbricka har placerat den underbara ljuslyktan från Skultuna (by Lara Bohnic) som jag köpte förra helgen, en gammal mässingsljusstake samt den fina gamla kristallkaraffen. Lägg märke till att whiskyn i denna är perfekt matchande i färgen, hihi... 


Har man, som här, ett fyrkantigt bord är det fint att komplettera med runda former som i vasen och i brickan som håller samman föremålen. Yin och Yang ni vet.


Denna vas! Är så glad att jag köpte den. Går att variera i det oändliga och är så tacksam att göra olika blomsterarrangemang i. Äng heter den och märket är Klong. Vasen vann Elle Decorations pris för bästa inredningsdetalj 2014.


Nu börjar en härlig tid. Känns så skönt att ha satt igång med vårstädningen i trädgården. Nu hoppas vi på sköna, varma dagar så vi kan fortsätta städa och fixa. Idag blev det visst svinkallt....

Kram M

Inga kommentarer: