onsdag 6 maj 2015

Grönt är väldigt skönt

Efter flera dagars regn som toppades med ett riktigt oväder med blixtar och dunder i går kväll vaknade jag till strålande solsken. Vinden känns ljum och mungiporna strävar uppåt!

Trädgården och växterna tackar för regnet och det formligen exploderar nu. Var ute på den sedvanliga morgonpromenaden med kaffekoppen i handen för att titta till allt som spirar och vilken underbar ljusgrön färg allting förgyller oss med nu. Tömde regnmätaren och några skålar på vatten över de frodiga nävorna som växt säkert en decimeter på en vecka.

Inspirerad av denna vackra gröna kuliss där bakom terass-dörrarna kände jag plötsligt för att ta in lite grönt även inomhus. Så det blev ett snabbt byte i kudd-fabriken idag! De sköna äppelgröna linnekuddarna från Norrgavel hämtades ner igen från loftet på kontoret och fick ta plats i soffan tillsammans med klassiska Stieg Lindberg-trycket på kuddarna från Design House Stockholm. Det går ju liksom aldrig ur tiden det där mönstret - Paradis.

Idag ska mina Mårbacka-pelargoner få komma ut ur sitt vinteride i orangeriet. De blommar för fullt och jag är riktigt stolt över hur stora och frodiga de är! Som ni ser på bilden nedan står de gamla fåtöljerna med mysiga renfällar framför orangeriet just nu. Där är det såå himla mysigt att sitta tidig kväll när stolen steker på. I vinlådan har jag planterat chokladmynta. Gnider de små bladen mellan fingertopparna och det doftar mintchoklad - After Eight! Helt ljuvligt! 

Visst är det skönt med lite grönt så här på våren. Naturen inbjuder verkligen till att dekorera med lite grön även inomhus, tycker jag.


Kudde Norrgavel och Design House Stockholm. I finaste Ängen ljuva ranunkler och en liten ros.

Framför orangeriet. Här ska citronträden och pelargonerna ta plats.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser din blogg och njuter av text och vackra bilder av fina miljöer inomhus och i trädgården!
Den fina vasen från Klong ska jag önska mig.
Den är vacker med bara några få blommor i.
Lotta i Lund

Finaste mattan sa...

Underbart ditt paradis! : )

Marie sa...

Tack för dina värmande kommentarer! Jag blir verkligen otroligt glad att få feedback på det jag publicerar. Om ni gillar det eller inte liksom. Verkligen tacksam <3
Ha det fint! Kram M

Marie sa...

Tusen tusen tack för fina ord! Det värmer verkligen. Så kul att kunna inspirera er, det är det roligaste jag vet! Vasen är verkligen ett litet smycke. Nästan vackrast med bara några få blommor i så man ser det vackra formen.
Ha en riktigt bra dag! Kram M