onsdag 15 juli 2015

En tur på Österlen

I går hade mannen och jag förlovningsdag. 4 år sedan vi i storm och ösregn förlovade oss hemma i soffan i Casa Vik. Den gången hade vi tänkt att växlingen av ringar skulle ske på stranden men värre busväder än den där dagen för 4 år sedan har jag knappt varit med om.

Men igår var det soligt och skönt och vi bestämde oss för att ta en tur på vårt vackra Österlen och bara mysa hela dagen. Vi startade på Vacker Vardag utanför Brantevik och där är det ju så himla mysigt och hur mycket fint som helst. Under kategorin "Österlentips" hittar ni länkar och vägbeskrivningar till alla stoppen!


Här är jag utanför ett av växthusen med massor av fina krukor och trädgårdsdetaljer.


Man skulle lätt kunna bli utfattig på kuppen här för det finns verkligen massor av fina saker. Blev ingen bild inifrån själva affären men jag kan berätta att här finns allt från möbler till lampor, servetter, ljus, inredningsdetaljer, böcker, serviser, glas, plädar, kuddar....


Det blev ett litet inköp som jag ska fota så fort den kommit på plats. 


Och så åt vi världens godaste glass här också. Gjord på enbart fina råvaror och den smakade som ett paket med sommar - denna hallonglas från Bohmans Glass.


Nästa stopp blev Jansro Hem och Trädgård och här hittar man massor av trädgårdsprydnader, växter och heminredning.



Lunch på mysiga Backagården. Deras växthus med slingrande vinrankor och fikonträd är magiskt fint men igår var det så fint väder så vi satt ute i trädgården och det var superfint det också. Det blev varsin mumsig räkmacka med nobis-dressing och den smakade underbart gott.

Vi åkte inom Simrishamn på vägen hem och gick en sväng på Apotekarns och strosade på vår lilla gågata och stannade till på torget och köpte blåbär med oss hem.


Hemma skålade vi på terassen i bubbel från bröllopsresan i våra fina champagneglas. Vi blandade till en variant på Kir Royal, fast med hallon-likör (även denna köpt i Frankrike) och det är faktiskt ändå godare tycker jag.

Ser ni förresten olivträdet där bakom? Helt galet mycket oliver! På de två andra syns inte en enda oliv.... Man kan ju undra varför det blir så?


Kvällen avslutades med "dinner for two" i lilla pergolan. Hur romantiskt och mysigt som helst där i solskenet. Vi åt havskräftor och räkor som doppades i aioli. Vi satt här tills solen gick ner och då hoppade vi fyra steg in i orangeriet.

1 kommentar:

Lena - gott för själen sa...

Låter som ett mysigt sätt att fira på! Vilket härligt långt inlägg om Österlen-tips. Det verkar finnas hur mycket som helst att se och besöka. Nån gång skulle jag vilja besöka Österlen. De flesta verkar tycka att det är så härligt där.

Kram Lena