söndag 31 januari 2016

Följ med till Cliff Path

Följ med på vår tur längs med havet här i Hermanus! Ett fantastiskt vackert naturskyddat område - Fernkloof Nature Reserve och Cliff Path - med perfekta stigar som slingrar sig längs med havet och med en vidunderlig utsikt. Vi bor på ett område som heter Westcliff alldels vid havet och så kan man gå ena hållet åt nya hamnen och andra hållet ända bort till Grotto Beach som är den stora stranden där "alla" håller till. Denna sträcker sig i sin tur flera mil bort och där är man ofta helt ensam när man går en bit. Ni ska få följa med på en tur dit en annan dag!

På bilderna nedan promenerar vi från vårt hotell på Westcliff och till nya hamnen. Det är betagande vackert och man måste stanna hundra gånger för att ta in allt och njuta av den spektakulära utsikten med dess dramatiska karta klippor och vågorna från det turkosblå havet som kastas in mot land. Doften av hav och salt blandas med den speciella doften av floran man hittar här. Små vikar och gömda "pooler" som naturen själv skapat, vackra blommor och träd gör detta till något alldeles extra!

Det finns bänkar utplacerade på många platser där man kan slå sig ner och njuta av allt det vackra och vila benen lite. Med lite tur kan man få se de små Dassies som bor här bland klipporna. De ligger och solar på en sten men är rätt snabba att springa undan när man kommer för nära. Vi lyckades fånga en liten rackare på bild som lurade i en buske.

















Inga kommentarer: