söndag 21 februari 2016

When in Cape Town - don't miss Pot Luck Club

I en gammal kvarn i Kapstaden ligger en otroligt häftig restaurang som ni inte får missa om ni är där! Den heter Pot Luck Club och serverar makalöst goda tapas. Hela menyn är uppbyggd efter de fem smakerna; sött, salt, syrligt, bittert och umami.

Man får papper och penna vid bordet och så skriver man i vilka rätter man vill testa och så serveras de i den ordning kockarna tycker att de passar bäst. Man brukar få in två rätter i taget och man delar gärna. Och det är sååååå gott och fantasifullt och vackert upplagt på olika fräcka fat och brickor och stenar och jag vet inte allt.

Köket är öppet och kockarna jobbar tätt ihop och allt är bara så proffsigt. Lokalen ligger högst upp i den gamla kvarnen och är hypermodernt inredd. Bara en sån sak ;-)

Glöm inte att boka i god tid för det är otroligt populärt. Kvarteret inrymmer också Sydafrikas bästa restaurang The Test Kitchen men där är väntetiden så där ett år... Pot Luck Clib är deras systerrestaurang som alltså inte går av för hackor den heller. Bland top 10 i Sydafrika.

Det sjuder av kreativitet och liv här i området som är uppdelat i olika block och det finns ett stort antal butiker som säljer hantverk av olika slag. En riktig höjdare det här som jag hoppas få återuppleva någon gång igen!









Inga kommentarer: