fredag 15 juli 2016

Belysning i trädgården

Att belysa och göra sin trädgård mysig även kvällstid är viktigt tycker jag. Dels får man kontakt med trädgården inifrån på ett helt annat sätt även på kvällen och dels gör det att man vill och vågar vara ute även när mörkret sänker sig.

På många hus kan man se endast fasadbelysning men det är väldigt fint att belysa resten av trädgården också. Lampor och lyktor av olika slag bildar vackra skuggor. Blommor, träd och föremål framträder på ett helt nytt sätt.

Vi har sedan tidigare en del lampor i trädgården; fasadbelysning, lampor på orangeri, murar, förråd osv, spottar i gruset och ljusslingor i våra pergolas. Nu har vi kompletterat med ett helt gäng solcells-lampor som vi placerat ut lite här och var, bland annat i de upphöjda odlingsbäddarna för att lysa upp terassen ytterligare samt på framsidan av huset och en del av trädgården som var ganska mörk.

Lamporna kommer från Clas Ohlson och kostar 199 kronor. Väldigt prisvärda och snygga. Jag var först lite skeptisk till solcells-lampor men dessa är något helt annat än de som jag provat tidigare och som endast gav ifrån sig ett ynkligt litet blått sken. Lamporna heter North Light Super Bright.

Passade även på att komplettera med några bordslyktor (även dessa drivs av solceller). Pris 99 kronor för två stycken. Se längst ner i inlägget och nej, jag är inte sponsrad av Cleas Ohlsson :)





Inga kommentarer: