måndag 1 augusti 2016

Trolla bort tv:n med hjälp av en tavelvägg

TV:n - en älskad och hatad "möbel" :-) Visst är det mysigt att krypa upp i soffan och titta på en bra film eller favoritinredningsprogrammet. Men i ärlighetens namn är den där apparaten inte så himla snygg om vi nu ska tänka ur ett inredningsperspektiv... Även med den nyaste, dyraste designen är det ändå en ganska stor och klumpig svart rektangel som vi har där framför oss.

Drömmen vore väl att gömma undan den i ett stort vackert skåp där man kan stänga dörrarna när man inte tittar och så har man istället en fin möbel att titta på.

Ett annat lite enklare, och betydligt billigare, alternativ är att göra en installation där tv:n blir en del av en tavelvägg.


Ovan ser vi hur tv:n ramas in omsluten av tavlor, runda klockor och små detaljer. Fantastiskt fint tycker jag. De dämpade färgerna gör också att kontrasten mellan vägg och den svarta skärmen blir mindre. Snyggt med svarta ramar och sobra färger på tavlorna.
Källa: andreabansagj


Här hänger tv:n på en vit vägg men många tavlor runt om gör att den ändå integreras fint i installationen. Den gröna färgen tas upp i växten på soffbordet. En grön kudde hade varit fint därtill. En accentfärg bör helst komma igen tre gånger i ett rum.
Källa: design-ideas-tumblr.com


Ännu ett exempel med tavlor i olika storlekar och format, runt, fyrkantigt, rektangulärt. Och tv:n måste nödvändigtvis inte vara i centrum av väggen...
Källa: Sköna Hem


Och ja, vi är ju inget undantag som har tv i sovrummet. En ganska rejäl pjäs dessutom... Med två tavlor med svarta ramar som hänger under lyckas det ändå bli någon form av installation. Tänk er hur det skulle sett ut utan dessa. Byråerna med olika inredningsdetaljer och växter gör också sitt till för att "trolla" bort.

För att skapa balans har jag valt detaljer i olika höjder, former och materialval. Växten, blomman i vasen och trähalsbandet ger trä, ljuslyktorna och mässingen i äpplet ger eld och keramikkrukan, snäckorna och lyckodjuren jord till installationen där elementen metall och vatten är framträdande (glas, vitt och svart).


Skapa omväxling i din tavelvägg genom att köpa enkla ramar där du byter ut motivet då och då. Klipp ut en vacker bild ur en tidning, gör en förstoring av ett foto, skriv ut från nätet, rama in vackra vykort, eller ta fram penseln och skapa något helt unikt. Möjligheterna är många!


Inga kommentarer: