måndag 31 oktober 2016

Lite nytt utanför entrén - vacker järnkruka på fot

Jag lovade ju att jag skulle visa lite nytt från trappan på huvudentrén också. Den här ingången använder vi själva nästan aldrig eftersom den går rakt in i vardagsrummet, vilket är lite märkligt. Så istället går vi in från gaveln av huset där man kommer in i hallen.

Men det är denna ingång man ser från framsidan av huset så det är roligt att fixa lite fint där! Jag har länge velat ha en riktigt tung och gedigen järnkruka på fot och nu var det dags att slå till. De är så otroligt vackra tycker jag och dessutom frosttåliga (vi har tillräckligt med krukor som måste viras in i bubbelplast och säckväv ändå....).


Så här blev det! Gillar den svarta färgen och järnet mot den röda dörren och det vitputsade huset. En gammal lykta, några rödlökar och en prydnadspumpa blir fint till.


Växten som också matchar dörren perfekt är en skimmia. Den ska tydligen hålla sig fin hela vintern även om det blir kallt och till våren kan man plantera ner den i en rabatt. Hoppas den håller vad de lovade på trädgårdsbutiken. Vacker är den hursomhelst och passade helt perfekt i krukan.


Fångade lite solstrålar utanför vårt lilla kasa. Det här är alltså framsidan från den lilla grusvägen och på vardera sida om huset har vi ytterligare två små hus och grindar in till den italienska trädgården samt parkering och sedan ytterligare trädgårdsdelar utanför murarna på båda sidorna. 






Inga kommentarer: