fredag 30 september 2016

Nytt i House Doctorkrukan - Det blev en ananas

Blommorna på loftet har sett lite ledsna ut efter sommaren och härom dagen investerade jag i lite nytt till krukorna där uppe.

På soffbordet planterade jag en suckulent i krukan från House Doctor och det blev lite udda... Slutresultatet liknande en ANANAS! Nu är ju ananas som inredningsdetalj fortfarande rätt inne så man kan väl säga att jag var lite trendig där, hihi...

I övrigt är jag väldigt förtjust i den här lite murriga färgskalan just nu med svart, grått, vitt och lite sandfärgat tillsammans med mycket gröna inslag av växter.


Är ni sugna på en smaskig äppelpaj kan jag rekommendera denna variant med ett knäckigt täcke av bland annat kokos och havregryn. Lätt som en plätt att svänga ihop och receptet hittar ni såklart på Tildas Kök & Vin.




torsdag 29 september 2016

Lagerhaus fyller 20 år - massor av erbjudanden för 20 kr

Lagerhaus fyller 20 år! Tiden går...

I samband med sin födelsedag släpper de både helt nya finingar till hemmet och erbjuder en hel del populära produkter till det makalösa priset 20 kr. Erbjudanden gäller torsdag-söndag, så långt lagret räcker.  (Max 3 st/produkt)

Klicka på bilden här nedan för att komma till Lagerhaus:

Först till kvarn!

Just nu hittar man bland annat den här tvålen som är en riktig favorit och doftar supergott till 20 kr:


Eller vad sägs om en mässingsvas till samma pris:


Kanske en cool ljusstake:




Trendspaning: Sammet

Nu när hösten gjort sitt intåg boar vi gärna in oss med massor av textilier i form av kuddar, plädar, gardiner osv. Allt för att få till ett lite mer ombonat och varmt intryck som kompenserar det kalla utanför våra fönster.

Allra hetaste materialet på textilier just nu är SAMMET. Vi ser det överallt; på kuddar, gardiner, överkast, sittpuffar, fåtöljer och hela soffor. Gillar ni?

Själv tycker jag att det beror ganska mycket på stilen man har på sitt hem i övrigt. En hel sammetssoffa kanske inte passar in överallt men en sittpuff eller en kudde kan vara fint om man vill vara lite extra trendig i år.

Mjukt och skönt är det hur som helst och här kommer ett litet bildregn på sammetsdesign á la 2016:








onsdag 28 september 2016

På loftet - där hamnade den tredje mattan

Dags att visa vart den tredje mattan (den som tidigare låg under soffbordet i vardagsrummet) hamnade i samband med mattrockaden här hemma :-)

Jo då, den fick flytta en trappa upp till loftet/tv-rummet och där blev den hur bra som helst till det vita golvet som därmed fick lite mer mjukhet och känsla. Här passade mattan bättre då möblemanget är placerat så att vi har en soffa, med ett soffbord framför, och en stol med fotpall mittemot och både bord och stol fick plats. Här handlar det åter igen om att hålla ihop möblerna så det inte spretar för mycket när en relativt stor del av golvytan inte är täckt med möbler.

Mattan kommer från Linie Design och heter Ronaldo om någon funderar över detta!



tisdag 27 september 2016

Plantera tulpanlökar i rabatt och kruka

Vi har haft fortsatt fantastisk väder med solsken och sommartemperaturer varje dag. Trädgården är superfin och hösten känns väldigt långt borta just nu. Men man vet ju att det kan vända snabbt och att det trots allt inte dröjer särskilt länge tills det är dags att sätta in alla växter på vinterförvaring.



I år har jag tagit tillfället i akt att sätta vårlökar när vädret har varit som bäst! Annars brukar man ju komma på det någon gång i slutet av oktober när snålblåsten viner runt öronen och man med stela fingrar snabbt, snabbt vill ha ner lökarna i jorden :-) 

Så jag njuter av att plantera tulpanlökar i flip-flops, det måste vara rätt ovanligt.

Det blev ett gäng nya tulpanlökar till parterrerna; Queen of Night, Purple Rain, rosa Claudia och lite fler vita sorter.







Testar även att för första gången sätta tulpanlökar i kruka. På Äppelmarknaden blev det inköp av följande skönheter; Pink Diamond, White Marvel och Ollioules.

De ska klara sig intill en husvägg och man kan med fördel svepa in krukan med bubbelplast. Återkommer någon gång i vår om hur resultatet blev!







söndag 25 september 2016

Nya mattan under matbordet

Vi köpte ju som bekant en ny matta som var tänkt att ligga under soffgruppen men som ni kanske sett i tidigare inlägg hamnade den nya mattan under matbordet istället. Dags att visa hur det blev!

Jag är supernöjd! Den ljusa färgen fick hela matgruppen att lyfta och de älskade Myran-stolarna kom fram på ett helt nytt sätt. Vad tycker ni?

Vi valde dn stor och generös matta, 200*300 cm, och den är extremt mjukt och gosig att vila fötterna på. Färgen är lite cremevit (inte kritvit) och mönstret är mörkt grått.

Mattan hittade vi på Ellos. Måste bara påminna om de suveräna rabatter ni kan få hos Ellos just nu! 40% på dyraste varan till och med 26/9 och 50% rabatt för nykundsbeställning till och med 30 september. Bläddra några inlägg ner här i bloggen så hittar ni koder och detaljer!



fredag 23 september 2016

Nytt superbra erbjudande hos Ellos

Nu har ni ytterligare ett tillfälle att shoppa på Ellos till riktigt bra pris! Till och med den 26 september får du 40% på dyraste varan med min kod!

Gäller nybeställning på kläder, skor, accessoarer, hemtextil, inomhusbelysning, tapeter eller mattor på Ellos. Kan ej kombineras med andra erbjudanden, prissänkta varor eller varor märkta med "kampanjpris".
Gäller ej varor märkta med ”Ej rabatt”. Max 1 gång/kund.

Klicka på bilden nedan och uppge rabattkoden 345722 i kassan!







torsdag 22 september 2016

En ny matta som hamnade på en annan plats än den var tänkt

Ni vet det där med skomakarens barn... Som inredare råder jag gärna andra att ta till rejält när man köper mattor. Rummet kan lätt "halta" om man har en för liten matta i förhållande till storleken på rummet och möblernas placering.

Vi har ju själv ett riktigt stort rum som bland annat innehåller både soffgruppsdel och stor matplatsdel. Då blir det snyggt att skapa "rum i rummet" genom att gruppera med generösa mattor som avgränsar de olika delarna och binder ihop varje del för sig.

Matgruppen hade en väl tilltagen matta där både det stora bordet och alla åtta stolarna utan problem fick plats. Soffgruppen innehåller både soffa och ett antal fåtöljer och under denna hade vi en supersnygg matta - MEN - den var alldeles för liten... Fåtöljerna balanserade på kanten och stod aldrig snyggt med halva delen på och andra halvan utanför mattan.

Det där med att hitta rätt matta är dock inte helt lätt och det kostar ju en del. Men vi hittade ett bra erbjudande och beställde en ny matta och fick hem den. Stor, snygg och mjuk och gosig men det blev inte bra under soffbordet.... Färgerna gifte inte sig om man säger så. Efter en del vånda och efter att vi slagit våra kloka huvud ihop gjorde vi en rejäl matt-rockad här hemma.

Det hela slutade med att den nya mattan ligger under matbordet, mattan som låg under matbordet flyttade till soffgruppen och mattan som låg vid soffgruppen återfinns nu på loftet/tv-rummet där vi inte hade någon matta sedan tidigare.

Slutet gott, allting gott! Puh...

Så idag mina vänner bjuder jag på några soliga bilder från soffgruppen med den "nya" mattan under. Jag är så himla nöjd med hur det blev och hur hela gruppen hålls samman på detta sätt. Ska fota de andra delarna också så ni får se hur det ser ut där :-)

Det ser ut att bli en helt strålande vacker höstdag så jag tror jag ska omprioritera planerna för dagen en smula. Ha en härlig dag så hörs vi snart igen!




onsdag 21 september 2016

Inredningsboxen - som julafton varje månad

Vilket härligt väder idag! Vi har köpt en massa tulpanlökar som jag tror ska få komma ner i jorden i eftermiddag. Gäller ju att passa på när solen fortfarande värmer skönt och inte ta det i sista sekund en regnig och kall dag i oktober...

Himmel så fort tiden går nu. Det säger bara svisch sen är det snart jul ;-) På tal om jul och julklappar, är ni som jag och älskar att få paket? Då kan jag tipsa om Inredningsboxen!

Man signar upp sig för 3 månader och får då ett hemligt paket med aktuella inredningsdetaljer hemskickat i ett paket varje månad. Man blir lite som ett barn på julafton när det är dags att öppna och spana in innehållet.

Den här månaden bestod paketet av en hel del feelgood-proudkter till badrummet; lyxig tvål och lotion från populära franska märket Victor Vaissier, hamam-handduk från Madame Stoltz, linnevatten från Washologi och ett urläckert champagne-glas från On Interior.

Du kan läsa mer om Inredningsboxen här och hur du gör för att prenumerera!

Inte utan att man redan ser fram emot nästa box redan nu....

tisdag 20 september 2016

En fasligt snygg klocka från Daniel Wellington pryder armen

Har ni sett våra vindruvor? Inte utan att man är lite stolt över årets skörd faktiskt...

Och har ni sett min nya superfina klocka från Daniel Wellington? Så stilren, klassisk och snygg. Älskar den stora tunna urtavlan och läderarmbandet. Smart med utbytbara armband som gör att du kan variera klockan efter behag. Ska visa mitt andra armband en annan dag. Det här märket är svenskt och faktiskt ett av världens snabbast växande klockmärken. Kan förstå det!

Jag har dessutom ett superbra erbjudande till er mina kära följare! Med koden SANDBLOMMAN får ni 15% rabatt, inkl fri frakt, på valfri klocka från Daniel Wellington t.o.m. den 30 oktober. Bra va?!

In och kolla sortimentet genast!


Bilderna nedan är inspirationsbilder från Daniel Wellington:




måndag 19 september 2016

Plädarnas tid är här

Kickade igång den här dagen och veckan med ett tidigt pass på gymmet. Så himla skönt att kunna starta dagen så. Det var en relativt kylig morgon och för första gången på månader fick jag minsann ta på en jacka...

Vi har ju varit så bortskämda med sommartemperaturer under första halvan av september men nu går det inte riktigt att blunda för att hösten faktiskt är på riktig ingång! Och jag tycker faktiskt att det är riktigt mysigt nu. Jag är redo för mörkare kvällar med tända ljus, en brasa, lite nytt till hemmet och att krypa upp i soffan med en gosig pläd.

Senaste nytt till samlingen är en riktig mjuk och mysig sådan som jag hittade på HM Home. Stor och härliga att vira in sig i på kvällen framför tv:n eller i sovrummet med en bra bok. Gillar fransarna också! Superbra pris dessutom, 349 kronor.

Bästa dagen till er!

Kram M <3


Pläd; HM Home, Påslakan i linne; HM Home, Sängkappa; Ellos, Smutsrosa kuddar Himla/Ellos, Mönstrad kudde; Missoni/Ewanywertz.com, Tavla; Love Warriors, Gardiner; HM Home, Sänglampor; Belid


lördag 17 september 2016

Poster - ett billigt och enkelt sätt att förändra med

Plötsligt blev det mycket kyligare och idag blåser det halv storm här på Österlen... Man har ju knappt varit inomhus mer än nödvändigt under flera veckors tid men nu kliar det i fingrarna att fixa lite höstfint!

Ett superenkelt och billigt sätt att snabbt få ett rum att kännas lite nytt är ju att skapa nya stilleben. En cool poster från wallstars.se pryder nu skänken i vardagsrummet som genast känns lite nytt och kul. Den här med Coco Chanel tyckte jag var så himla fin. Köpte en enkel ram på Åhléns som passade perfekt.

Fortfarande kan jag plocka in blommor från trädgården och det är ju en sådan lyx! I Ängen fick det bli lite rosor, bolltistel, stjärnöga och några gröna blad. Hittade också äntligen en snygg sopborste med skyffel som tål att stå framme utan att skämmas.

Ha en mysig lördag!

Kram M


Poster; Wallstars, Ram; Åhléns, Vas; Äng/Klong, Lyktor; Skultuna och Pols Potten, Ljusstake; Liljan/Skultuna, Lampa; Watt & Veke, Svart figur; Annika Österlind, Pensel; Louise Interiör



Sopborste och skyffel från Iris Hantverk/Urban Living

fredag 16 september 2016

Fantastiskt nykundserbjudande hos Ellos!

Hej på er!

Ni måste kolla in detta supererbjudande på Ellos! Är du i tankarna att shoppa lite nytt inför hösten är det nu du ska passa på.

NYKUNDSERBJUDANDE: 50% rabatt på din dyraste* vara + FRI FRAKT Nybeställning på kläder, skor, accessoarer, hemtextil, inomhusbelysning, tapeter eller mattor på Ellos. Gäller t.o.m. 2016-09-30. Kan ej kombineras med andra erbjudanden, prissänkta varor eller varor märkta med "kampanjpris". Gäller max 1 gång/kund Gäller ej varor märkta med Ej rabatt .

Klicka på bilden nedan och ange rabattkoden 345418 i kassan!



Lite vacker inspiration till er:



Vitemölla strand och Haväng

Lite Österlen-tips för er som vill!

Vandra längs med den fantastiskt vackra stranden från Vitemölla till Haväng. En helt underbar sträcka som är på 3-4 km. Det gjorde vi härom dagen och hade med oss lite fika. Titta bara på trädet nedan där man ställt en alldeles underbar däckstol där man kan slå sig ned och låta blicken vandra ut över havet och lyssna till måsarnas skri... Rena terapin.

En annan dag tog vi bilen och körde direkt till Haväng. Även här hade vi packat fika-korgen med oss samt två Brasse-stolar. Njöt av böljande kullar, den betagande utsikten över havet, blå himmel och strålande solsken.







Haväng: