tisdag 7 mars 2017

Så skapar du hotellkänsla i sovrummet

Alla älskar vi väl känslan av att bo på hotell! Och vem drömmer inte om ett sovrum som andas just lyxen och flärden som finns på ett hotellrum? Du kan faktiskt få till den där känslan i ditt eget sovrum utan att det behöver kosta skjortan!

Satsa på en sänggavel

En klädd sänggavel är höjden av lyx. Det finns idag många sänggavlar på marknaden i olika prisklasser. Är du händig kan du bygga en själv och välja ett tyg i t ex sammet eller linne i vilken färg och mönster du önskar eller så designar du din egen i trä och målar in i en passande färg.


Vackra lakan och textilier

Bädda sängen med vackra påslakan i neutrala färger. Material som linne, satin eller tjock bomull ger en lyxig känsla. Använd dig av många kuddar och gärna två stora hotellkuddar som du sedan kompletterar med mindre varianter. Ett fluffigt dubbeltäcke blir allra snyggast att bädda med. Men är det så praktiskt!? 

En sängkappa ger sängen ett ombonat och klätt intryck. Vik överkastet och placera i nedre delen av sängen för mesta möjliga hotellkänsla!


Exempel på hotellbäddning:


Gardiner

Häng gardinerna ända upp i taket. Det lyfter rummet och får det att kännas luftigare och högre. Ett annat tips är att hänga gardinlängderna utanför själva fönstret för att maxa ljusinsläppet och få rummet att kännas ännu större. Skenor att fästa i taket finns både på de stora varuhusen och hos specialbutiker. Att hänga dubbla gardiner är både snyggt och praktiskt.


Matta

Vågar du lägga in en tjock skimrande heltäckningsmatta? Dagens heltäckningsmattor är något helt annat än de som fanns på marknaden för några år sedan! Det finns ett uppsjö snygga mattor som är höjden av lyxighet i sovrum och som faktiskt är lättstädade och inte samlar en massa damm.

I annat fall kan du lägga en matta vid fotändan av sängen eller två matchande mindre mattor på båda sidorna av sängen. Mysigt att sätta ner fötterna på! Ta gärna till i storleken så det inte ser för fjuttigt ut.


Spegel

Inget hotellrum utan en stor spegel, eller vad säger ni!? Förutom att det är snyggt får en spegel också rummet att kännas större. Häng på väggen eller luta mot väggen. Så snyggt både och.


Glöm inte belysningen

Otroligt viktigt med flera och rätt ljuskällor för att få till den rätta känslan i sovrummet! En hängande taklampa, eller/och kompletterande spotlights som belyser garderober, ett antal bordslampor i fönsterbrädan eller på byrån, sänglampor såklart - antingen väggfasta (riktbara) eller stående - och sist men inte minst ett antal levande ljuskällor!




Färger

Färgsätt ditt sovrum med lugna, behagliga och lite dova toner. Grått, blått, beige, gråblått, grågrönt, smutsrosa och plommonlila är vilsamma färger som passar bra i ett sovrum. 




Slutligen

Snygga inredningsdetaljer i all ära - men överdekorera inte sovrummet! Satsa på några få detaljer och gärna gröna växter. Har du ett större sovrum kan en fin fåtölj eller en fotpall verkligen förhöja rummet. Eller varje kvinnas dröm - en hörna med ett sminkbord, ett sådant man ser i gamla filmer där stjärnan sitter i sitt sidennattlinne och borstar ut sitt hår, haha...




Inspirationsbilder från Pinterest


Inga kommentarer: